Ερείκι

Η παραγωγή του μελιού ερείκης γίνεται κατά την διάρκεια της άνοιξης και του φθινοπώρου από την λευκή ερείκη Ericaarborea και την πορφυρή Ericaverticillata αντίστοιχα.

Το ανοιξιάτικο μέλι ερείκης έχει μια πιο ανοιχτή απόχρωση από το φθινοπωρινό, διαφορετική γεύση και υψηλότερη συγκέντρωση γλυκόζης.

Το φθινοπωρινό μέλι ερείκης έχει σκούρο κόκκινο χρώμα, είναι πολύ θρεπτικό, με πικρή επίγευση, ειδικά όταν συμμετέχει το νέκταρ της κουμαριάς ( Arbutusunedo).

Το μέλι ερείκης έχει πολύ υψηλή βιολογική και θρεπτική αξία που οφείλεται κυρίως στα μέταλλα, τις πρωτεΐνες, τα αμινοξέα, τα ένζυμα και τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Επίσης έχει μια ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη (2%) σε σύγκριση με άλλες ποικιλίες μελιού όπως και αντισηπτικές και διουρητικές ιδιότητες.